Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 18 гостей.

Карта сайту

Відбулося чергове заняття групи психологічної підтримки для батьків «Від вигорання - до ресурсу. Як я можу собі допомогти?»

Теги: Загальні

 У рамках реалізації проєкту Департаменту освіти «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу в умовах війни» 30 березня 2023 року практичними психологами Харківського інклюзивно-ресурсного центру №1 В.В. Успенською та Ю.О. Водоп’яновою було  проведено заняття супервізійної групи для батьків за темою «Від вигорання - до ресурсу. Як я можу собі допомогти?».

   Під час онлайн зустрічі десяти учасникам було запропоновано три методики, які дозволили проаналізувати, де саме втрачається власна енергія. Дві  артерапевтичні вправи дали можливість розгледіти свій актуальний стан та інтуїтивно знайти ресурси власного внутрішнього світу, розвивати уміння долати негативні переживання та використовувати власну енергію для продуктивної життєдіяльності. За допомогою когнітивної вправи самодіагностики кожен з присутніх зміг визначити, де саме втрачає ресурс, та як можна себе самостійно підтримати. Ведучими групи було запропоновано для учасників різноманітні способи щодо того, як можна самостійно відновитися  та допомогти дитині. Дорослі, які мають достатньо психологічного ресурсу, є підтримкою та опорою для дітей. Адже ми можемо підтримувати інших та множити їхні сили лише тоді, коли самі маємо достатньо ресурсу.
   Затишна та доброзичлива атмосфера зустрічі сприяла відкритості у спілкуванні батьків, дозволила їм ділитися власними проблемами та обговорювати шляхи їх вирішення.
 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark