Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 20 гостей.

Карта сайту

Відбувся Міжнародний форум «Педагогічна еліта України: ціннісні орієнтири»

Теги: Загальні

 16 лютого 2023 року директорка Департаменту освіти Ольга Іванівна Деменко взяла участь у Міжнародному форумі «Педагогічна еліта України: ціннісні орієнтири». Організаторами заходу виступили Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України, Український державний університет імені Михайла Драгоманова та Міжнародна асоціація ректорів педагогічних університетів Європи.

   Учасники форуму розглянули актуальні питання в межах панелей:
   • педагогічна освіта впродовж життя;
   • Steam-освіта – High-tech технопарк, Smart-університет;
   • заклади освіти: територія безпеки та комфорту.
   Основна увага присутніх була зосереджена на обговорені стратегій підготовки ефективних педагогів та удосконалення професійної майстерності педагогічної еліти, розгляді питань формування якості й безпеки освітнього простору в нових умовах життя, роботі з дітьми на деокупованих територіях.
   Ольга Іванівна Деменко в своєму виступі під час панельної дискусії «Педагогічна освіта впродовж життя» визначила основні напрями розвитку потенціалу вчителя в умовах сьогодення, презентувала проєкти з професійного розвитку педагогічних працівників, що започатковані в Харкові останнім часом («Школа резерву управлінців», «Школи дистанційного навчання») та проєкт зі збереження ментального здоров’я «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу в умовах війни», звернула увагу присутніх на потребу впровадження педагогічного профілю для формування майбутньої педагогічної еліти та проблему підготовки кваліфікованих кадрів для викладання предметів «Захист України» та «Основи здоров’я».
   Ольга Іванівна зазначила, що в Харкові «обрали курс на створення всебічного безпекового середовища без втрати ефективності освітньої складової».
 

  

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark