Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 11 гостей.

Карта сайту

Тренінги для підлітків: «Булінг. Причини, наслідки, шляхи боротьби з насильством»

Теги: Загальні

 Департаменту освіти продовжує реалізацію проєкту «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу в умовах війни». 07 лютого 2023 року практичними психологами Харківського інклюзивно-ресурсного центру №1 Харківської міської ради (О. Ковальчук, Т. Соболь) у режимі онлайн було проведено два комунікативні тренінги для підлітків: «Булінг. Причини, наслідки, шляхи боротьби з насильством». Актуальність заходу зумовлено гостротою проблеми такого соціального явища як булінг, який отримав поширення у всьому світі і в тому числі Україні.

   Основними завданнями тренінгів було ознайомити учнів з поняттям, формами та структурою булінгу; виховувати почуття власної гідності, емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства; розвивати навички протидії соціальному тискові, вміння знаходити шляхи виходу зі складної ситуації; формувати навички відповідальної та безпечної поведінки. 
   Практична частина заняття дала змогу учасникам відрізнити булінг від гумору. Учні мали змогу висловити власну точку зору, щодо позитивного та негативного впливу однолітків. Учасники тренінгу розповідали, як можна відстоювати власну думку, визначали способи протистояння насиллю в підлітковому середовищі, демонстрували уміння казати «Ні!» на пропозиції однолітків.
   Всі учасники тренінгових занять активно брали участь в обговоренні важливих питань окресленої проблеми.
 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark