Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 2 гостя.

Карта сайту

Супервізійна підтримка психологів закладів освіти в умовах війни

Теги: Загальні

 У межах реалізації проєкту Департаменту освіти «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу в умовах війни» 17 січня 2023 року Харківським інклюзивно-ресурсним центром №1 проведено онлайн зустріч для практичних психологів закладів освіти міста з метою  інформаційної підтримки в формі пояснювальних моделей і рекомендацій, що допомагають зорієнтуватися в ситуації, що склалася та отримати уявлення про можливі способи дії.

   Було обговорено тему підвищення мотивації до навчання усіх учасників освітнього процесу. Розглянуті причини втрачання мотивації у педагогів, батьків та учнів. Визначені основні напрямки підвищення активної позиції та особливості спілкування під час дистанційних уроків, занять. Приділено увагу питанню «Як стати ефективним мотиватором?», оскільки виконання цієї ролі вимагає від фахівців певних знань, якостей та дій. Наприкінці зустрічі, учасники групи виконали вправу на зняття внутрішньої напруги, стабілізацію емоційного та фізичного стану.
   Основними принципами роботи супервізійних груп є конфіденційність, прийняття кожної думки, уникання оціночних суджень, опора на цінності та досвід учасників, що сприяє відкритості та теплій атмосфері спілкування.
 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark