Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 9 гостей.

Карта сайту

Всеукраїнський освітній форум «Нові виміри безпеки: виклики та рішення»

Теги: Загальні

 Всеукраїнський освітній форум «Нові виміри безпеки: виклики та рішення» зібрав представників МВС, Мінмолодьспорту, ДСНС, Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, керівників департаментів (управлінь) освіти з усіх регіонів України. 

Під час заходу обговорено багато питань, серед яких такі: психологічна підтримка всіх ланок освітнього процесу, забезпечення закладів освіти укриттями, створення безпечних умов навчання, формування навичок безпечної поведінки, виклики в організації дистанційного навчання та інформаційно-аналітична складова безпеки освіти в умовах воєнного стану.
   Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму виступі наголосив на тому, що, попри постійні атаки окупантів, освітній процес триває; виклики, які постають перед освітою, долаються спільними зусиллями, освітяни з перших годин війни демонструють єдність, незламність і стійкість та у своїй роботі зараз акцентують увагу на безпеці, керуючись формулою «Заклад освіти – територія безпеки». 
   Міністерство освіти і науки України ініціювало створення Концепції безпечного закладу освіти, кінцевою метою якої є створення безпечних умов для забезпечення ефективного очного освітнього процесу в закладах освіти.
   За дорученням Прем’єр-міністра України, над її розробленням нині працює міжвідомча група, яка аналізує теперішню ситуацію, вивчає досвід міжнародних партнерів із метою його адаптації до наших реалій, розробляє механізми впровадження. 
   Обмін думками всіх учасників форуму надалі дозволить чітко визначити першочергові напрями, розподілити сфери відповідальності, аби кожен заклад освіти в Україні був територією безпеки.

 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark