Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 3 гостя.

Карта сайту

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет із робочим візитом відвідав Харків

Теги: Загальні

  13 липня 2022 року Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет відвідав із робочим візитом Харків, де провів нараду з народними депутатами, представниками наукової спільноти, директорами департаментів освіти і науки військової адміністрації та міськради.

Під час наради обговорили масштаби пошкоджень і руйнації закладів освіти, безпекову ситуацію та формат початку навчального року.

«Попри щоденні ракетні удари та артилерійські обстріли, навчальний рік у школах Харківщини розпочнеться. Нині в області здійснюється моніторинг наявності та стану укриттів у закладах освіти, але попередньо потрібно готуватися до дистанційного навчання. Безпека – на першому місці. Рішення щодо формату буде визначено ОВА у серпні», – зазначив Сергій Шкарлет і наголосив на тому, що, незалежно від формату освітнього процесу, кожний заклад освіти повинен бути готовий до навчання. Усі учні цих шкіл мають бути охоплені освітнім процесом, а вчителі, наскільки це можливо, залучені до викладання.

На нараді було також зазначено, що дев'ятикласники та одинадцятикласники отримали документи про освіту українського зразка. Усі діти атестовані. Це стало можливим завдяки спільній роботі керівників закладів освіти, педагогічних працівників, батьків здобувачів, учнів і влади на освітньому фронті.

Разом із директором Департаменту освіти Ольгою Деменко в межах робочої поїздки Сергій Шкарлет відвідав заклади дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти Харкова, що були пошкоджені внаслідок ракетних обстрілів рф. Обсяги збитків від руйнації інфраструктури та матеріально-технічної бази закладів освіти, які спричинила збройна агресія рф, становлять десятки мільярдів гривень. Сергій Шкарлет та Ольга Деменко обговорили безпекову ситуацію для всіх учасників освітнього процесу, адже сьогодні Харків є тим містом, де щодня вчиняються воєнні злочини та злочини проти людяності.

Життя та здоров’я кожної людини зараз – це найцінніше. А потім все відбудуємо, Харків не втратить статус інтелектуальної столиці, наші діти обов'язково повернуться до навчання та в Україні пануватимуть мир та злагода.

 

 

  

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark