Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 4 гостя.

Карта сайту

Золото на Міжнародному турнірі юних фізиків у школярів Харкова

Теги: Загальні

 Завершився Міжнародний турнір юних фізиків (IYPT). Це змагання – одне з найпрестижніших міжнародних конкурсів із фізики для школярів. Турнір проходить щорічно, починаючи з 1988 року, в різних країнах світу.

   Цьогоріч змагання проходили в Будапешті (Угорщина) з 10 – по 16 липня, у ньому брали участь 38 команд із різних куточків світу.
   Україну представляла команда юних харків`ян, які стали переможцями Всеукраїнського турніру юних фізиків у 2024 році. У складі команди представники Харківського ліцею № 161 (Федоскіна Соф`я, учениця 9 класу, й випускники Бєляєва Анна та Бухтатий Антон) та Харківського фізико-математичного наукового ліцею № 27 (випускник Матяш Антон і Владико Кирило, учень 9 класу).
   Команду багато років тренує український фізик-теоретик і педагог (учитель фізики ХЛ № 161 «Імпульс»), спеціаліст з квантової механіки, професор Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, заслужений вчитель України – Захар Майзеліс, який через воєнний стан не зміг бути поряд зі своєю командою під час змагань. Офіційними керівниками команди на турнірі були його учні Григорій Овчаренко й Ілля Хорошко. 
   Запорукою перемоги нашої команди стали висока мотивація та хороша підготовка учнів з фізики та англійської мови; ентузіазм, самовідданість та високий фаховий рівень керівників нашої команди, а також згуртованість і потужний командний дух та жага до перемоги.
   Вітаємо з перемогою наших обдарованих, талановитих, незламних і сильних духом учнів та їхніх наставників! Разом до Перемоги!
 

 

  

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark