Статистика сайту

Сейчас на сайте 1 пользователь и 77 гостей.

Карта сайту

Освітній фест «Вчителі майбутнього»

Теги: Загальні

 Сьогодні, 20 червня 2024 року, у Львові розпочався найбільший в Україні освітній фест «Вчителі майбутнього», який зібрав творчих та завзятих освітян з усієї країни. Головна тема цьогорічного заходу — «Сила  освіти під час війни». На два дні навчання, натхнення і спілкування з’їхалось близько 2000 освітян з усієї України.

   Фестиваль відкрила перша леді України Олена Зеленська. Під час свого виступу вона сказала: «Мені дуже приємно бути сьогодні серед вас і надихатися вами. Ваша робота була завжди надважливою, але зараз вона є зразком подвигу. Історія кожного українського вчителя зараз заслуговує на те, щоб бути розказаною. Ми з дитинства чуємо, що вчитель має бути прикладом для учнів, то зараз без сумніву кожен з вас є прикладом для дітей. Я дякую вам, дорогі вчителі, як мама, за вашу працю».
   Топ-спікери заходу: міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, колишній міністр освіти і науки Литви Гінтарас Степонавічус, засновник міжнародного дослідження PISA Андреас Шляйхер, фахівець у сфері освіти з Фінляндії Макке Леппенен. Учасниками заходу стали представники закладів освіти, ed-tech підприємців, лідерів громадської думки в галузі освіти, суспільних трансформацій та інновацій, українських та міжнародних громадських організацій. 
   У програмі освітнього фесту 2024 понад 10 тематичних напрямків: філософія освіти, дошкілля, початкова освіта, НУШ і компетентнісне навчання для життя, старша профільна школа, цифрова трансформація освіти, педагогічне лідерство та освітній менеджмент, шоурум освітніх інновацій STEMеxpo, ментальне здоров’я та спорт, інклюзивна освіта та інші. Це близько 100 подій: панельні дискусії, презентації, лекції, майстерки, інтерактивні формати та приємні несподіванки для учасників.
   У панельній дискусії «Сміливі навчати: український досвід стійкості та відновлення освіти» взяла участь Світлана Білогурова, директорка закладу дошкільної освіти № 353 Харківської міської ради. У своїй промові вона розповіла, як з початку військової агресії педагоги закладів освіти допомагали вихованцям та їх родинам, про створення керівництвом міста осередка безпеки для школярів та дошкільнят, про те, що метрошкола та метросадок стали місцем безпеки, розвитку та спілкування для дітей міста Харкова.
 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark