Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 9 гостей.

Карта сайту

Розроблено проєкт інструктивно-методичних рекомендацій із використання ШІ в школах

Теги: Загальні

 Міністерство освіти і науки України разом із Міністерством цифрової трансформації України завершили роботу з розроблення інструктивно-методичних рекомендацій щодо запровадження та використання технологій штучного інтелекту в закладах загальної середньої освіти. Ці рекомендації сформовані на основі актуальних міжнародних практик.

   Мета рекомендацій — поширення принципів і підходів до відповідального використання систем ШІ в загальній середній освіті. Передусім йдеться про дотримання прав людини, професійних етичних стандартів, підвищення обізнаності вчителів про можливі ризики та виклики, щоб критично, ефективно та етично взаємодіяти із системами ШІ та використовувати їхній потенціал.
   Етичне та відповідальне використання інструментів на основі ШІ сприятиме застосуванню цих систем на благо учнів і вчителів, поліпшуватиме практику викладання та навчальний досвід учнів, гарантуватиме їм розвиток навичок для майбутнього в етичних межах. А вчителям — можливість отримати користь від підвищення ефективності для розроблення інноваційних методів викладання.
   Інструктивно-методичні рекомендації щодо запровадження та використання технологій штучного інтелекту в ЗСО будуть опубліковані на початку 2024/2025 навчального року. Із проєктом документа можна ознайомитися за покликанням.
 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark