Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 8 гостей.

Карта сайту

У Харкові завершено освітньо-мотиваційний проєкт «ХАРКІВ ПАМ’ЯТАЄ CHORNOBYL», присвячений   38-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС

Теги: Загальні

 Із 22 по 26 квітня 2024 року Національним технічним університетом «Харківський політехнічний інститут» за підтримки Департаменту освіти Харківської міської ради для школярів міста проведено освітньо-мотиваційний проєкт «ХАРКІВ ПАМ’ЯТАЄ CHORNOBYL», присвячений 38-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Проєкт реалізовано під патронатом Харківського міського голови Ігоря Терехова. Головна ідея заходу - на прикладі загальновідомої історичної події вивчити комплекс явищ з точки зору природничо-математичних наук.  

   Проєкт «ХАРКІВ ПАМ’ЯТАЄ CHORNOBYL» складався  із змістовних частин, які відбулися  в форматі п’яти онлайн зустрічей. Протягом чотирьох днів досвідчені викладачі НТУ «ХПІ» проводили онлайн заняття, пов’язані саме з Чорнобильською катастрофою. Темами зустрічей стали: історія науки і техніки; енергетика;  охорона праці; хімія;  екологія; альтернативна енергетика; фізика. Проєкт об’єднав понад 1000 школярів. 
   В останній день проєкту, 26 квітня - в день Чорнобильської аварії,  відбулася  Kаtoot-вікторина за матеріалами занять, в якій взяли участь 350 учнів з усіх районів. Усі учасники вікторини отримали сертифікати організаторів. 18 учнів з Індустріального, Київського, Салтівського, Слобідського, Основ’янського, Холодногірського та Шевченківського районів стали переможцями проєкту. Урочисте нагородження відбулося в безпечних умовах 17 травня. Переможцям конкурсу мер вручив Подяки міського голови. Звертаючись до школярів, Ігор Терехов зазначив, що багато зусиль до ліквідації наслідків вибуху на ЧАЕС доклала саме харківська молодь. «Я памʼятаю, як ціною свого здоровʼя і життя харківʼяни, серед яких було чимало молодих хлопців та дівчат, рятували інших від страшної катастрофи. Тож я дякую кожному, хто не забуває про подвиг ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС і долучився до цього проєкту», - зазначив Ігор Терехов.
 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark