Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 3 гостя.

Карта сайту

Комунікативні тренінги для підлітків «Протидія булінгу в учнівському середовищі»

Теги: Загальні

 Департамент освіти Харківської міської ради продовжує надавати психологічну допомогу та емоційну підтримку всім учасникам освітнього процесу в межах проєкту «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу в умовах війни». 25 квітня 2023 року практичними психологами Харківського інклюзивно-ресурсного центру Харківської міської ради О. Ковальчук, Т. Соболь в режимі онлайн було проведено два комунікативні тренінги для підлітків «Протидія булінгу в учнівському середовищі».

   Актуальність теми зумовлена тим, що явище булінгу надзвичайно поширене в сучасній школі, а його наслідки, беззаперечно, негативно впливають на самореалізацію особистості.  Спікерами визначено основні завдання тренінгів: ознайомити учнів з поняттям, формами та структурою «булінгу»; виховувати почуття власної гідності, почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства; розвивати навички протидії соціальному тискові, вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки. 
   У практичній частині тренінгу учасники вчилися відрізняти булінг від гумору, висловлювали власну точку зору на приклади позитивного та негативного впливу однолітків, демонстрували вміння відстоювати власну думку, визначали способи протистояння насиллю в своєму середовищі, практикували вміння казати «ні» на пропозиції однолітків.
   Всі учасники тренінгу брали активну участь у дискусійних питаннях окресленої проблеми.
 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark