Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 33 гостя.

Карта сайту

Супервізійна підтримка психологів закладів освіти в умовах війни

Теги: Загальні

 Одним із важливих пріоритетів у діяльності закладів освіти наразі є забезпечення психологічної стійкості учасників освітнього процесу, які постраждали від російської воєнної агресії. За таких умов істотно зростає роль психологічної служби. Практичні психологи закладів освіти надають психологічні послуги в режимі 24/7, налагоджують взаємодію з учасниками освітнього процесу за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій, здійснюють інформаційну підтримку, розміщуючи матеріали веб-сайтах закладів освіти тощо. Щоб допомогти шкільним психологам знизити рівень стресу, впоратися з емоційним навантаженням, 19 квітня 2023 року Харківським інклюзивно-ресурсним центром №1 для них проведено засідання супервізійної групи психологічної підтримки в межах проєкту Департаменту освіти «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу в умовах війни».

   В роботі групи було приділено увагу питанням професійного та особистісного вигоряння, пошуку та розгляду причин виснаження та втоми фахівців. Обговорювались питання цілепокладання, самореалізації, самооцінки, знецінення власних здібностей, необхідності визнання стану безпомічності, спустошеності. Всі ці непрості моменти життя впливають на рівень стресового навантаження, на стан усвідомлення свого реального «Я», на самопочуття психологів. Повернення до своїх ресурсів відбувається через згадування своїх особистих потреб, повернення до самого себе, розуміння та визнання цінності свого «Я». 
   Наприкінці зустрічі ведуча провела вправу для підтримання внутрішніх опор учасників групи, відпочинку та перезавантаження.
 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark