Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 33 гостя.

Карта сайту

Комунікативний тренінг для підлітків «Самооцінка»

Теги: Загальні

 Департамент освіти Харківської міської ради продовжує надавати психологічну допомогу та емоційну підтримку всім учасникам освітнього процесу в межах проєкту «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу в умовах війни». 11 квітня 2023 року практичними психологами комунального закладу «Харківський інклюзивно-ресурсний центр № 1 Харківської міської ради» (Ковальчук О.В., Соболь Т.А.) був проведений комунікативний тренінг для підлітків за темою «Самооцінка».  

   Під час онлайн зустрічі учасники ознайомились з поняттям «самооцінка», методами формування адекватної самооцінки, пройшли діагностику «Яка в тебе самооцінка?».  
   У процесі бесіди підлітки дійшли висновку, що самооцінка – це оцінка особистістю самої себе, своїх можливостей, якостей і статусу серед інших людей. Вона є важливим вмінням для саморозвитку та самореалізації,  значущим регулятором  поведінки. Від самооцінки залежать взаємовідносини людини з оточуючими, її критичність, вимогливість до себе, ставлення до успіхів і невдач. Вона впливає на ефективність діяльності людини і подальший її розвиток. Є засобом самовираження, здатністю особи оцінити особливості свого характеру, етичні якості, природні здібності, вчинки, зовнішність. 
   Під час тренінгу підлітки виконали декілька вправ: «Мої сильні сторони», «Мій ресурс», а також навчилися способам і прийомам розвитку позитивного мислення та прийшли до розуміння важливості любові до себе.
 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark