Статистика сайту

Сейчас на сайте 1 пользователь и 58 гостей.

Карта сайту

Святкування Дня вишиванки освітянами міcта

Теги: Заходи

 З давніх-давен вишита сорочка виконувала роль потужного оберега. Вишиванка в наш час стала не просто елементом етнічної одягу, який зберігає пам’ять роду та генетичний код нації, а стає символом української нескореності, єдності української нації, містком єднання минулого, сьогодення та майбутнього українців.

   Щорічно в третій четвер травня українці та друзі України в усьому світі відзначають День вишиванки – одне з найсамобутніших свят, присвячених розквіту української культури. 16 травня освітяни міста долучилися до свята з вірою та надією на мирне майбутнє і великою любов’ю до України. З нагоди  Дня вишиванки були проведені тематичні онлайн-заходи: конкурси малюнків, виставки українських вишиванок, челенджі, вікторини, акції «Вишиванку одягаємо, Україну прославляємо», фотоконкурси «Найкраще фото у вишиванці», тематичні години «День вишиванки єднає українців», виховні години «Вишиванка – твій оберіг». Під час проведених заходів учителі з дітьми ділилися історіями традицій вишивання у родині, старшокласниками були створені відеопроєкти, згенеровано власні вишиванки за допомогою штучного інтелекту.
   У Всесвітній день вишиванки заклади освіти міста доєдналися до  Національної руханки під гаслом «Дякуємо ЗСУ» та разом із міжнародною спільнотю своєю активністю підтримали наших захисників та вкотре довели, що разом ми непереможна сила.
   Більше з інформацією про проведення заходів можна ознайомитися на веб-сайтах, сторінках Facebook адміністрацій районів, управлінь та закладів освіти.
 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark