Статистика сайту

Сейчас на сайте 1 пользователь и 52 гостя.

Карта сайту

Про створння Гайду безбар'єрних подій

Теги: Загальні

 Війна змінює нашу країну щодня. Через активні бойові дії постійно збільшується кількість людей з інвалідністю. Це актуалізує запит на безбарʼєрність міської інфраструктури та нові освітні ініціативи в цьому напрямку. На сьогодні в Україні активно впроваджується політика безбар'єрності, яка спрямована на створення рівних та комфортних умов для всіх громадян, незалежно від обставин. Йдеться про доступ людини до роботи, інформації, освіти, сфери послуг, можливість вільно пересуватися в просторі, соціалізуватися та залучатися в життя громади. Політика безбар'єрності має стати наскрізною та включатися до всіх довгострокових рішень та програм на національному та місцевому рівні.

   У межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар'єрів» та у рамках реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 р. № 366 та відповідно до пункту 6 Протокольного рішення Ради безбар’єрності від 29.03.2024, створено «Гайд безбар’єрних подій» — довідник в якому прописані практичні рішення щодо підготовки та проведення онлайн та офлайн-заходів, у тому числі — під час війни. При підготовці цього гайду використовувалися матеріали з «Довідника безбар’єрності» та Альбому безбар’єрних рішень.
   Проєкт доступний у двох форматах – книги, яку можна завантажувати, та у форматі розділу «Довідника безбар’єрності».
   Проєкт реалізовано громадською організацією «Безбар’єрність» за підтримки спільноти «Бізнес без бар’єрів», зокрема компанії ДТЕК, у співпраці з командою київського проєкту «Кураж».
 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark